27-07-2023

Андрій Карауш привітав колектив найбільшої лікарні Рівненщини

Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка – це найбільше медичне підприємство обласної ради і найбільша лікарня регіону.

Тут працюють 1700 медиків. Щороку вони лікують до 20 тисяч пацієнтів, ще 120 тисяч осіб отримують професійні консультації.

РОКЛ ім.Ю.Семенюка забезпечує 24 пакети медичних послуг за програмою медичних. В рік тут роблять більше 15 тисяч операцій. В тому числі, тим, хто захищає нас на передовій.

Війна стала викликом для медиків, вони отримали новий – непростий, але такий необхідний досвід, - лікувати складні поранення наших бійців.

У цьому лікарям обласної тепер допомагають колеги, які раніше працювали в інших регіонах України.

Після 24 лютого 2022 року колектив РОКЛ прихистив 100 медиків-ВПО, 60 з яких залишилися працювати в лікарні.

Серед них - три кардіохірурги та п’ять торакальних хірургів з Харкова, які очолили роботу кардіоторакального центру, створеного на базі обласної лікарні.

З Днем медика колектив РОКЛ привітали керівники області.

Голова обласної ради Андрій Карауш спільно з начальником ОВА Віталієм Ковалем нагородили працівників медпідприємства почесними відзнаками.

 

- Нагороди обласної ради – це приємна відзнака за професійність, яку почесно вручити Героям медичного фронту. Але щасливі очі пацієнтів – це найвища ступінь вдячності за життєво важливу працю, яку медики не зупиняють ні на мить. За це тисну руку великому колективу професіоналів Рівненської обласної клінічної лікарні, яка гордо носить ім’я видатного хірурга – Юрія Семенюка, - зауважив Андрій Карауш.