17-02-2023

Андрій Карауш: "Підтримка переселенців - питання, яке сьогодні в пріоритеті"

Після 24 лютого Рівненщина прийняла понад 85 тисяч переселенців, 58 тисяч з яких залишилися жити в нашій області. Понад 700   - це маріупольці. 

Більшість із них зареєстровані і отримують різні послуги в центрі підтримки переселенців "ЯМаріуполь - Рівне".

- Українці завжди готові допомогти один одному. Чотири місяці тому ми відкрили цей Центр спільно з міською владою Маріуполя. За підтримки Рівненської обласної ради, наших комунальних закладів за цей час відбулася низка соціально-культурних заходів для маріупольців, які у Рівному знайшли другу домівку. Більшість має роботу, діти прилаштовані у садочки і школи. Але знаю, маріупольці мріють  і хочуть в рідне місто і до своїх домівок, - зауважив голова облради Андрій Карауш. 

Тому питання можливості повернення і відновлення  знищеного окупантами житла мирних людей у Маріуполі - одне з тих, про які Андрій Карауш поспілкувався із першим заступником міського голови Маріуполя Михайлом Когутом.

 Зустріч відбулася у Центрі підтримки переселенців "ЯМаріуполь-Рівне".

Обговорили і питання підтримки переселенців, для яких Рівненщина стала другою домівкою.
"Маріуполь після Перемоги" - такий малюнок подарувала Андрію Карауш одинадцятирічна Аня. Дівчинка поділилася заповітоною мрією, як бачить свій Маріуполь заквітчаним та відбудованим. І це обов'язково здійсниться!