18-08-2023

Андрій Карауш: «Охорона культурної спадщини та сприяння її розвитку є надважливим сьогоднішнім завданням»

На базі комунального закладу «Рівненський обласний центр народної творчості» відбувся семінар щодо збереження та розвитку регіональної нематеріальної культурної спадщини Рівненщини.

Популяризація, консервація та розповсюдження  нематеріальної культурної спадщини – головна ціль Рівненського обласного центру народної творчості.

Слухачам та глядачам детально розповіли про матеріали та джерела декоративно-прикладного мистецтва, народні промисли та культурну спадщину, як правильно налагодити співпрацю з медіа та інтегрувати внутрішньо-переміщених осіб через нематеріальну культурну спадщину.

До заходу також долучились і керівництво Рівненської обласної ради – голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та його заступник Олексій Бучинський.

«Сучасні реалії свідчать про те, що культурна спадщина Рівненщини та Україна в цілому є унікальним свідченням культури та самобутності нашого народу. Охорона культурної спадщини та сприяння її розвитку є надважливим сьогоднішнім завданням, адже це чинник нашої ідентичності в боротьбі проти агресора, противага фальсифікації української історії. Вишивка, гончарство, ткацтво, бортництво  – все ці ремесла демонструють автентичність нашої держави. Плекаємо та розвиваємо НКС й надалі!» - наголосив Андрій Карауш.

В рамках семінару, у «Етносаді» також відбувся хаб «Ткацтво», в рамках якого заслужені майстрині народної творчості України Ніна Рабчевська, майстрині Галина Логощук, майстрині, Ірини ЛОКШУК, майстрині Марія Шершун розповіли про традиції ткацтва на Рівненщині та провели майстер-класи для присутніх.