26-08-2024

Андрій Карауш: «Наші обласні комунальні підприємства повинні припинити будь-яку співпрацю з релігійними організаціями, які мають зв'язок з РПЦ»

Про це голова Рівненської обласної ради повідомив під час брифінгу, який відбувся за результатами сьогоднішньої позачергової сесії.

Нагадаємо, депутати проголосували звернення до Рівненської єпархії Української православної церкви, Сарненської єпархії Української православної церкви та до всіх священнослужителів, ченців, кліриків, духовенства, мирян та територіальних громад Рівненщини. Головний меседж – виконати вимоги Закону України № 8371 «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій».

- У віданні деяких комунальних підприємств та закладів, які підпорядковуються обласній раді, є об’єкти, що перебувають в користуванні УПЦ. Кожен такий випадок ми ще раз проаналізуємо на предмет дотримання нового закону. Оскільки він дає нам конкретний механізм, то може постати питання припинення таких прав користування через суд», - заявив голова обласної ради Андрій Карауш.

Він також наголосив, що після того, як рішення обласної ради буде підписане, його надішлють всім зазначеним адресатам.

- Ми надішлемо його в кожну релігійну громаду УПЦ саме із закликом, що ми не воюємо з вірянами, а хочемо безпеки для нашої держави. Адже вважаємо, що шлях очищення від усього, що має стосунок до московщини, пришвидшить нашу перемогу над ворогом, - підсумував голова Рівненської обласної ради.