09-10-2024

Андрій Карауш: «Хочемо дати серйозний поштовх у розвитку гандболу на Рівненщині»

Як повідомив голова Рівненської обласної ради на своєму Telegram, з наступного року планується відкриття відділення гандболу в комунальному закладі РОР «Обласний спортивний ліцей в м. Костопіль». Це будуть дві групи – для юнаків та дівчат.

- Разом з командою однодумців хочемо в області створити цілу систему підготовки гравців і гравчинь екстракласу, які могли б виступати на рівні Суперліги України й навіть за кордоном, - розповів Андрій Карауш.

Плани з розвитку гандболу на Рівненщині втілюватимуть покроково. До прикладу, гандбол уже включили як вид спорту у змагальну програму проєкту "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги".

Також у перспективі секції гандболу мають з’явитися в закладах загальної середньої освіти області. Попередні домовленості про відкриття гандбольних гуртків є з керівниками ДЮСШ у Здолбунові та Сарнах.

- Вершина системи, я нагадаю — це наш гандбольний клуб "Рівне-ДЮСШ-4", який вперше в історії у цьому сезоні грає у найвищому дивізіоні — жіночій Суперлізі, - наголосив голова обласної ради.