01-09-2022

Андрій Карауш: «Освітяни були серед тих, хто не злякався, а почав боротися»

Сьогодні в місті Дубно відбулася розширена педагогічна нарада, присвячена початку нового навчального року. На засідання зібралися керівники закладів освіти Дубна, щоб обговорити низку важливих питань галузі. Питання номер один - готовність закладів освіти до роботи в умовах воєнного часу.

Участь в нараді взяв і голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

- Війна назавжди змінила нас всіх. 24 лютого кожен мав право зробити свій вибір: боятися чи боротися. Освітяни були серед тих, хто почав боротися, активно волонтерити. І тепер ви берете  на себе подвійну відповідальність – в умовах війни не лише дати знання, а й вберегти наших дітей. Тому дякую вам за це і бажаю, щоб жодного разу не довелося скористатися сховищами, які ви облаштували, - наголосив Андрій Карауш, звертаючись до педагогів.  

 

Сьогодні в місті Дубно працює 19 закладів середньої освіти, в тому числі один інклюзивно-ресурсний центр та приватна гімназія «Премудрість».

Після 24 лютого з міста Дубно виїхали 1223 дитини шкільного віку. На сьогодні 587 учнів залишаються  за кордоном, з них - 44 не планують повертатися. Наразі лише четверо вчителів перебувають за межами держави, однак готові проводити навчання дистанційно.

Є в Дубно і внутрішньо переміщені особи. 80 дітей ВПО переведені на навчання в заклади міста. Інші продовжать вчитися у школах своїх рідних областей онлайн.

До початку нового навчального року в закладах освіти Дубного облаштували 13 укриттів. За інформацією управління освіти і науки Дубенської міської ради, і дитсадки, і школи, і заклади позашкілля готові до проведення занять офлайн.

Під час наради, окрім безпекових питань,підсумували здобутки минулого навчального року, зокрема, прозвітували про зроблені ремонти в закладах дошкільної та середньої освіти, впровадження реформи шкільного харчування.

Обговорили також питання функціонування в Дубно закладів інклюзивної освіти та центру національно-патріотичного виховання і туризму. 

Окремо зупинилися на питанні готовності галузі до нового опалювального сезону в умовах воєнного часу.