06-03-2023

Андрій Карауш: «Дружба, перевірена війною. Після 24 лютого партнерські стосунки між Україною та Польщею стали ще міцнішими»

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль перебувають у Польщі. Вони беруть участь у VIII Європейському конгресі місцевого самоврядування, який 6-7 березня відбувається у місті Міколайки. Учасниками заходу є лідери місцевого самоврядування, представники громадського сектору та бізнесу з Центральної та Східної Європи.
Тема цьорічного конгресу - «Нова солідарність для нової епохи».

В рамках візиту Андрій Карауш та Віталій Коваль зустрілися з маршалком Вармінсько-Мазурського воєводства Густавом Мареком Бжезіним. З цим регіоном Польщі Рівненщина має давні партнерські взаємини  і успішний досвід співпраці.

- Цьогоріч в грудні виповнюється 20 років, відколи був підписаний договір про співпрацю між Рівненщиною та Вармінсько-Мазурським воєводством. За ці роки нашими регіонами реалізовано чимало соціальних, культурних, туристичних проєктів, заходів з обміну досвідом – як на рівні області, так і на рівні територіальних громад. А з перших годин вторгнення росії в Україну ці стосунки стали ще міцнішими. Наші друзі-поляки продовжують підтримувати нас і сьогодні на різних світових майданчиках. За що я особисто дуже вдячний, - наголосив Андрій Карауш.

Солідарність і політика згуртованості органів місцевого самоврядування перед викликами сьогодення є однією з тем, над якою працюватимуть учасники конгресу.
Голова  обласної ради Андрій Карауш візьме участь в панельній дискусії на тему «Лідер самоврядування у кризові часи».

Загалом же на конгресі має відбутися понад 120 заходів. Окрім панельних дискусій, - це майстер-класи, лекції та презентації. Серед питань, які обговорюватимуть: діяльність органів місцевого самоврядування в нових реаліях, механізми розвитку міст і регіонів, проблеми сучасного містобудування, інвестиції, охорона довкілля та політика охорони здоров’я.
Рівненщину на міжнародному заході також представляють міські голови Сарненської та Вараської громад.

(Руслан Серпенінов, Андрій Карауш, Віталій Коваль, Олександр Мензул)