11-09-2023

Американські волонтери діляться з нашими медиками передовими практиками надання невідкладної допомоги

Рівненщина стала однією з перших областей України, де команда лікарів Міжнародної благодійної організації MedGlobal ділиться своїми знаннями та досвідом з нашими медиками.

Участь у тренінгу беруть 90 медпрацівників. 15 із них – з Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Саме на базі цього підприємства відбувається навчання. І ще 75 учасників – це фельдшери різних підстанцій Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Упродовж шести днів іноземні фахівці проводитимуть курси з надання медичної допомоги критичним пацієнтам.

З представниками MedGlobal поспілкувалися голова обласної ради Андрій Карауш та перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради Сергій Подолін.

- Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за потужну підтримку, яку ви надаєте. Завдяки вашій ініціативності та небайдужості наші медики зможуть вдосконалити свої знання та вміння, перейняти передовий досвід в роботі з критичними пацієнтами. Тобто, діяти максимально професійно в ситуаціях, коли рахунок іде на секунди,  - наголосив Андрій Карауш.

Після навчання учасники тренінгу отримають сертифікати Американської кардіологічної асоціації (AHA) та MedGlobal.

Організація тренінгів для українських лікарів стала можливою у співпраці з організаціями-партнерами UMANA та Благодійним фондом «Разом для України».