19-10-2018

Аграрії з усієї області зібралися на «AGRORIVNE 2018»

Голова обласної ради Олександр Данильчук, 19 жовтня, взяв участь у Міжнародному аграрному форумі «AGRORIVNE 2018». Конференція, що зібрала представників агропромислового комплексу всієї області відбувається вперше.

Учасники заходу обговорили найактуальніші теми, які стосуються розвитку аграрної галузі.

У вітальному слові Олександр Данильчук зауважив, що цього року, розуміючи важливість підтримки аграрної промисловості, депутатський корпус вперше за багато років проголосував за Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2018-2022 роки.

Так, з обласного бюджету будуть спрямовані кошти на розвиток аграрної галузі на Рівненщині. Зокрема, на відшкодування для фізичних осіб вартості придбаних доїльних установок вітчизняного виробництва, на компенсацію витрат суб’єктом господарювання, який переходить на органічне виробництво, а також на підтримку сільськогосподарської дорадчої діяльності.

В свою чергу, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета наголосив, що державна підтримка малих виробників агропромислового комплексу з кожним роком все збільшується.

«Дуже важливо підтримувати аграріїв і потрібно створити усі умови для того, аби люди залишалися працювати на українських землях. Так, на 2018 рік в державному бюджеті передбачено понад 6 мільярдів на підтримку агропромислового сектору», - сказав Віктор Шеремета.

Протягом дня учасники дізнавалися про: сучасні можливості фінансування агробізнесу та ІТ-інновацій в Agro, перспективи органічного виробництва та обговорили можливості ОТГ та розвиток через сільськогосподарські кооперативи та сімейні ферми.