06-06-2020

6 червня – День журналіста України

З нагоди професійного свята працівників мас-медіа, який в Україні відзначають 6 червня, голова обласної ради Олександр Данильчук нагородив цінним подарунком - годинником власного кореспондента «Радіо Свобода» в Рівненській та Волинській областях Валентину Романюк.

Валентина Романюк - багаторічний кореспондент «Радіо Свобода» в західному регіоні, без перебільшення - легенда місцевої журналістики. Саме Валентина Романюк була серед засновників та перших працівників FM-радіостанцій в Рівненській області, автор краєзнавчих нарисів про унікальних людей, знакові події та місця в історії Рівненщини. Одна з авторів та ведуча резонансного соціального проєкту «Перехрестя правди»  Рівненської обласної державної телерадіокомпанії.

Після реорганізації РОДТРК Валентина Романюк продовжує працювати над історико-краєзнавчою тематикою і популяризує свої проєкти через соціальні мережі.

Через карантинні обмеження нагородження відбулося не у стінах Рівненської обласної ради, як зазвичай. Від імені голови Рівненської обласної ради цінний подарунок Валентині Романюк вручив заступник керуючого справами виконавчого апарату ради Сергій Гаврилюк під час зустрічі в місті Дубно, де зараз мешкає журналістка.

 

Також «за високий професіоналізм, багаторічну роботу в засобах масової інформації, значні творчі досягнення» Почесною грамотою та пам’ятним знаком обласної ради нагородили завідувачку відділу ТОВ «Редакція газети «Сім днів» Наталію Ягущину.

У ЗМІ Наталія Ягущина працює з 2006 року. Починала працювати в рекламі, спершу в газеті "Панорама", а з 2007 року  - в редакції газети тоді Рівненської обласної ради "Вісті Рівненщини". У 2017 році перейшла на роботу в редакцію "7 днів", де працює досі на посаді завідувачки відділу інформаційного забезпечення. Веде рубрики «Новини», «Суспільство», «Дозвілля» на сайті газети. З 2018 року «7 днів» є приватним виданням зі статусом обласної газети та розповсюджується на всій території Рівненщини.  

Нагороду Рівненської обласної ради з нагоди Дня журналіста Наталії Ягущиній вручили в колективі редакції.

День працівників засобів масової інформації в Україні відзначають з 1994 року, відповідно до Указу Президента Леоніда Кравчука.  За дату святкування визначили 6 червня, адже цього дня 1992 року Національну спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.

Рівненська обласна рада вітає працівників медійної сфери з професійним святом! Бажаємо бути відповідальними, гострими та цікавими!