18-08-2024

49 дітей з Рівненщини вирушили на відпочинок до Болгарії

Сьогодні група дітей із різних громад Рівненщини вирушила на відпочинок до Болгарії. Учасники поїздки — хлопчики й дівчатка віком від 8 до 15 років з Дубровицької, Зарічненської, Володимирецької, Рокитнівської, Березнівської, Березівської, Дубенської та Млинівської громад. 

Їхні рідні загинули під час війни або зникли безвісти.

Як повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, подорож триватиме 12 днів, а всі витрати взяла на себе українська діаспора в США.

- На початку літа у мене була зустріч із уродженцем Рівненщини Віктором Прохором, він — старший пастор у Life Christian Church в США. Коли гість запитав, як можна підтримати область — ми зійшлись на думці, що дітям треба влаштувати відпочинок, — розповів Андрій Карауш.

Організацію поїздки взяли на себе Відділ з питань міжнародних, міжрегіональних зв'язків та взаємодії з громадами Рівненської облради, Об'єднання церков ХВЄ та обласний департамент соцполітики.

Перед від’їздом голова облради та начальник ОВА Олександр Коваль зустрілись  з дітьми та вручили термопляшки від облради, а також павербанки та сертифікати в аквапарк від благодійників.  

- Я щиро вдячний українцям в Америці за цю допомогу. Для країни, яка переживає війну і важкі втрати, такі ініціативи надзвичайно важливі, — підкреслив Андрій Карауш.