11-08-2020

4,1 мільйони гривень з обласного бюджету – на поліпшення житлових умов для учасників бойових дій

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей. В ході засідання депутати розглянули низку проєктів рішень, які рекомендували винести на розгляд сесії. Зокрема, «Зміни до обласного бюджету Рівненської області на 2020 рік».

Як зазначила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, до обласного бюджету надійшла субвенція з державного бюджету в сумі 4,1 млн. грн. на поліпшення житлових умов для учасників АТО та учасників бойових дій на території інших держав.

Зокрема, 765, 8 тис. грн. спрямовано на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередньо участь в антитерористичній операції у Донецькій та Луганській областях, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Крім того, 758, 3 тис. грн. виділено на поліпшення житлових умов для сімей учасників бойових дій на території інших держав, для осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах.

А також 2,1 млн. грн. компенсації  на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб,  визначених абзацами 5 - 8 пункту 1 статті 10  Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального  захисту”, для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.