24-12-2020

4 мільйони з обласного бюджету спрямовано на медичну допомогу дітям

Мова йде про фінансування обласної Програми «Діти Рівненщини на 2021-2023 роки». Вона спрямована на медичну допомогу дітям із вродженими і спадковими, орфанними захворюваннями, онкогематологічною паталогією, а також на лікування дітей з вродженим імунодефіцитом, ендокринологічними захворюваннями, муковісцидозом, хронічними гепатитами В та С, дитячим церебральним паралічем та розсіяним склерозом.

Передбачений обсяг фінансування з обласного бюджету складає 6,2 млн. грн. З них 1,8 млн. грн. спрямують на забезпечення онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. Зокрема, на хіміопрепарати та супровідну терапію, а також 1 млн. грн. – на лікування хворих на гемофілію.

700 тис. грн. спрямовано на забезпечення дітей, хворих на цукровий діабет, та 200 тис. грн. - на медичні препарати для хворих на імунодефіцит.

Окрім того, 250 тис. грн. виділено на препарати імуномоделючої терапії дітей з діагнозом розсіяний склероз.

Нагадаємо, що на постійній комісії з питань охорони здоров’я, материнства ти дитинства депутати порушували питання про фінансування хворих на орфанні захворювання. Так, голова комісії Юрій Білик просив виділити кошти для цієї категорії хворих.

Тож в програмі передбачено на забезпечення стаціонарного лікування дітей хворих на муковісцидоз  1,2 млн. грн. та 500 тис. грн. – на забезпечення медикаментами хворих на ревматоїдний артрит дітей.

Окрім виділення коштів з обласного бюджету, на виконання заходів передбачено фінансування з державного та місцевих бюджетів в сумі 9,2 млн. грн.

Цей проєкт рішення депутати затвердили в цілому – 61 «за». Однак, наразі на цю Програму з обласного бюджету Рівненської області на 2021 рік виділено 4 млн. грн.