24-04-2020

34-і роковини Чорнобильської трагедії цьогоріч відзначають по-особливому

26 квітня виповнюється 34 роки від дня аварії на Чорнобильській АЕС. Зазвичай, у ці дні в області та в Україні вшановують тих, хто ціною свого здоров’я та життя намагався мінімізувати жахливі наслідки техногенної  катастрофи.  Однак цьогоріч через карантин довелося змінити формат заходів і обмежитися лише покладанням квітів.

Біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильскої катастрофи у Рівному зібралися перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олексій Шамак, представники управління культури та Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнської громадської організації інвалідів ''СОЮЗ ЧОРНОБИЛЬ УКРАЇНИ».

Як пояснили в громадській організації, карантин вніс свої корективи. Відтак, аби не наражати ліквідаторів та членів їхніх родин  на небезпеку, адже вони й так у групі ризику, - в області вирішили скасувати будь-які заходи.

За офіційними даними, на даний час на Рівненщині налічується понад 322 тисячі громадян, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Однак цифра ця щороку скорочується.