04-09-2024

30 молодих людей стали першокурсниками Рівненського інституту Київського університету права

Сьогодні вони офіційно отримали студентські квитки цього вишу, який входить до Національної академії наук України. А також – почули настановчі слова від професорсько-викладацького складу, випускників та запрошених гостей.

- Правова система України зазнає постійних змін. І якщо до 24 лютого 2022 року ці зміни були пов’язані з удосконаленням законодавства, реформою системи судочинства та інших напрямків, які наближають нас до вимог Євросоюзу, то після повномасштабного вторгнення рф, українські юристи змушені долати чимало нових викликів. Ці виклики війни непрості і вони мають вплив на юридичну освіту також. Упевнений, що ви впораєтесь з цими викликами, використаєте всі можливості та шанси, які дають вам роки студентства, і в майбутньому станете правовою елітою незалежної України, - наголосив заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, звертаючись до першокурсників РІКУП.

Під час урочистої церемонії посвяти у студенти, молодим людям розповіли про перспективи, які на них чекають. Сьогодні в Рівненському інституті Київського університету права працюють над посиленням кадрового потенціалу. До команди викладачів вишу доєднуються знані в Україні та за її межами юристи-практики, дипломати, які мають чималий досвід в юриспруденції і можуть дати молодим людям практичні навички та поради.

Уже на третьому курсі студенти інституту і самі мають можливість попрактикувати, надаючи безкоштовні консультації малозабезпеченим громадянам, військовослужбовцям та їхнім родинам.

Окрім того, в інституті провадять науково-дослідну роботу, а саме - всеукраїнські та міжнародні конференції. Виш підписав понад 100 меморандумів і має співпрацю з двома десятками країн світу.

До слова, віднедавна Рівненський інститут Київського університету права НАНУ очолила нова людина - директоркою вишу призначена кандидат наук Стефанія Українець.