27-05-2022

27 травня – Всесвітній день екстреної медичної допомоги

З цієї нагоди колектив Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф привітав його директор Андрій Бортнік. Нагадаємо, працівники центру нещодавно взяли участь у національному флешмобі «Ой, у лузі червона калина». На центральному майдані Рівного спільно із солістом Рівненської обласної філармонії Миколою Бобриком виконали гімн Січових Стрільців, який з початком повномасштабної українсько-російської війни є символом неминучої перемоги українців.

(Фото з FB-сторінки Центру)

Слова вдячності та ексклюзивний солодкий подарунок від керівництва Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка отримали сьогодні зранку і фахівці відділення екстреної медичної допомоги, яке працює в реконструйованому торік приймальному відділенні лікарні.

Після масштабних перетворень у відділенні екстреної медичної допомоги облаштовано приймально-сортувальну і загально-медичну зони, діагностичний, приймальний та адміністративний блоки. Відділення ділиться на 3 умовні зони: зелену (зала очікування пацієнтів), жовту (зона надання допомоги за 30 хв) та червону (надають термінову невідкладну допомогу для важких хворих). Тепер працівники приймального відділення РОКЛ працюють в єдиному руслі зі службами екстреної медичної допомоги Рівного та області.

(Фото з FB-сторінки РОКЛ)

Приєднуємося до привітань та висловлюємо вдячність за відданість і професійність!

До слова, 26 та 27 травня працівники «екстренки» беруть участь у Міжнародному симпозіумі на тему «Актуальні питання екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». На заході, який відбувається на базі Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського, порушуються питання організації надання екстреної медичної допомоги в умовах воєнного стану.