27-07-2023

27 липня - День медичних працівників України. Вперше - в новій даті

13 червня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким встановив нову дату святкування Дня медичних працівників. А саме – 27 липня.

Медиків Рівненщини сьогодні привітали керівники області – голова обласної ради Андрій Карауш та начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Вони вручили не лише високі нагороди облради та ОДА, а й Відзнаки Ради національної безпеки та оборони України ІІІ ступеня.

Зокрема, завідувачу відділення, лікарю-хірургу КНП «Радивилівська міська центральна лікарня» Романові Василюку та медичній сестрі КНП «Вараська багатопрофільна лікарня» Тетяні Красьосі.

- Ви – наш надійний медичний фронт. В режимі 24/7 рятуєте життя людей. Цивільних та військових. Війна змусила нас усіх мобілізуватися, переглянути пріоритети, поставивши ПЕРЕМОГУ за головну спільну мету. І ви, наші медики, пліч-о-пліч з бійцями, першими стали на захист рідної країни і щосекунди наближаєте цю ПЕРЕМОГУ. Велика вдячність і повага Вам за це! Удосконалюйтеся! Ставайте ще кращими і ще професійнішими! Пишаємося Вами, як пишаємося нашими Захисниками і Захисницями! – наголосив Андрій Карауш, вітаючи медиків області з професійним святом.