24-02-2023

"365 днів повномасштабного вторгнення росії в Україну!
Війна, яка триває вже дев’ять років і не припинялася століттями, набула нечуваного цинізму саме 24 лютого 2022-го. Бомбардування мирних українських міст, убиті та скалічені "руськім міром" діти, старці, вагітні та люди з інвалідністю... 
російські окупанти вдерлися в наш дім розстрілюючи, катуючи, гвалтуючи та грабуючи! Знищуючи наші культурні пам’ятки  та атакуючи нашу критичну інфраструктуру, вони намагалися позбавити нас світла і тепла у наших домівках, і у наших душах. Але марно! Ми зберегли себе, зберегли країну!
Сьогодні у рік великої війни ми схиляємо голови у хвилині мовчання за нашими захисниками, нашими Героями! Світла пам'ять усім, кого навіки забрала у нас ця війна...
Так, це рік великого болю, великих втрат. Рік геноциду України, який влаштували у 21-му столітті в центрі Європи рашисти! Але це також рік великого спротиву і відновлення справедливості!
Так, ми НІКОЛИ не забудемо ранок 24 лютого.
Ранок, який розділив життя на “ДО” і “ПІСЛЯ”. Ранок, який дихав страхом наших рідних, кричав сиренами “повітряних тривог”, змушував вперше спускатися в укриття. Ранок тривожних валізок, довжелезних черг на вокзалах і кордонах країни! Ранок, який підкосив але не змусив стати на коліна!
Ранок, який об'єднав усю націю! Бо Україна взяла зброю і почала захищатися, стаючи, з кожним днем повномасштабної війни сильнішою у своїй боротьбі!
І сьогодні ми ще міцніше тримаємо фронт, тил і весь демократичний світ! Влада, армія, волонтери, вимушені переселенці і українці за кордоном — кожен став на захист країни: хтось у допомозі ЗСУ, хтось у відновлені поранених, хтось у пошуку загиблих і безвісти зниклих, хтось у підтримці ВПО... Попри біль і війну - наша енергетика, економіка, наше життя не зупинилися! Бо ми - Україна - країна сильних, вільних, великих і нескорених людей! Країна великого патріотизму, великої боротьби і великої Перемоги!


Слава Україні!"

 

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш