11-06-2020

23 автомобілі вручили поліцейським офіцерам громад Рівненщини

Сьогодні на Рівненщині перебувають Голова Національної поліції України Ігор Клименко та його заступник Олександр Фацевич.  В рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» разом з керівниками області – головою обласної ради Олександром Данильчуком та головою облдержадміністрації Віталієм Ковалем вони вручили ключі від службових автомобілів дільничим офіцерам поліції, які обслуговують об’єднані територіальні громади. Новенькі  «Renault Duster» поїхали до 23 ОТГ області.  

На захід також прибули голови об’єднаних територіальних громад, де служитимуть поліцейські офіцери. 

Позашляховики оснащені всім необхідним в роботі правоохоронців. За умовами проєкту, окрім транспортних засобів поліцейські на місцях мають бути забезпечені  сучасними офісами та, за необхідності, житлом, адже поліцейський офіцер громади – це людина, яка по суті живе в громаді, взаємодіє з населенням та професійно орієнтована вирішувати безпекові проблеми.

Голова обласної ради Олександр Данильчук  зауважив, що не минуло й року відтоді, як на Рівненщині вперше презентували національний проєкт «Поліцейський офіцер громади» - і ось уже перші 23 авто роз’їхалися до населених пунктів області.

«Можна ставити надскладні завдання нашим правоохоронцям, але без належної матеріально технічної бази навіть першокласні поліцейські не зможуть якісно виконувати свої обов’язки. Сьогодні держава подбала про те, щоб місцеві поліцейські мали належні умови праці. І це дуже правильно, що тут присутні керівники ОТГ, бо лише у гарній співпраці з дільничими вони зможуть повноцінно працювати на розвиток своїх громад», - переконаний Олександр Данильчук.

 

Нагадаємо, що проєкт "Поліцейський офіцер громади" в Нацполіції вважають доволі успішним. Його реалізовують у співпраці з міжнародними партнерами. Проєкт запровадили в семи областях України. На початковому етапі відповідний меморандум про співпрацю та реалізацію проєкту на Рівненщині підписали керівники 31 ОТГ. Кандидатів на посади офіцерів громади відбирали як серед поліцейських, так і серед мешканців ОТГ.