22-01-2023

"Українці завжди прагнули бути єдиною цілісною державою, попри те, що у різні часи різні режими роздирали наші землі, намагалися знищити нашу самобутність та самоідентичність. Попри це, ми зберігали ідею незалежності і суверенітету, боролися за своє вільне майбутнє, як у минулих століттях, так і сьогодні, у 21-му столітті, ми знову терпимо атаку терористів зі Сходу!
Щороку 22 січня Україна відзначає одразу дві найважливіші дати – проголошення незалежності Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель.
Щороку в День Соборності ми бралися за руки і  утворювали символічний живий "ланцюг єднання".
Цього року ми теж тримаємося за руки: підтримуючи один одного у час смутку і гіркої втрати, молячись за життя наших воїнів на передовій, тримаємо за руку важкопоранених і немічних, доправляючи їх "еваками" у безпечні місця.  І так, ми тримаємо за руку і на руках у бомбосховищах наших дітей під час повітряних тривог...
Це і є наше справжнє єднання, наша соборність і наше бажання Перемоги. І воно здійсниться, скільки б перешкод не було на нашому шляху, скільки б болю ми не терпіли - ми обов'язково вистоїмо, аби взятися за руки на параді Перемоги в усіх куточках нашої великої, суверенної і вільної від окупантів держави.
Аби замайоріти синьо-жовтими і заспівати "Ще не вмерла України..." на Заході і Сході, Півночі і Півдні Соборної України!
Слава нації!"

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш

 

Відео Українського інституту національної пам'яті