19-02-2021

20 лютого згадаймо Героїв Небесної Сотні та захисників Майдану!

До Дня Героїв Небесної Сотні, який в Україні відзначають 20 лютого, Рівненська обласна бібліотека для молоді уже провела низку заходів для студентів.

Молоді люди з Рівненського коледжу економіки та бізнесу переглянули документальний фільм «Україна. Майдан. Перезавантаження». Стрічка створена на основі відеоархівів військового репортера Руслана Ганущака. Візуальний ряд у поєднанні з музикою квартету бандуристок «Ґердан» створили цю відеорозповідь.

Після перегляду присутні вшанували пам’ять загиблих земляків під час трагічних подій на Майдані у лютому 2014-го. Це рівняни Олександр Храпаченко, Георгій Арутюнян та Валерій Опанасюк. А також обговорили історичні події, передані у стрічці.

Спеціально до річниці вшанування Героїв Небесної Сотні в бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Вічність небесної сотні».

А для студентів Технічного коледжу НУВГП фахівці бібліотеки провели  вечір пам’яті «Небесна Сотня − ціна свободи».

Молоді люди переглянули тематичні відеоматеріали, прослухали патріотичну поезію та мали можливість висловитися на тему подій українського Майдану 2013-2014 років та поговорити про роль молоді під час Революції Гідності.

За інформацією РОБМ