19-02-2021

19 лютого вшановуємо український Тризуб

19 лютого в Україні відзначають День Державного Герба. З цієї нагоди в різних куточках Рівненщини упродовж тижня відбувалися  тематичні заходи. Одними з перших шану одному з державних символів України віддали військовослужбовці.

У 394 батальйоні охорони та обслуговування ОК «Захід» провели урочистості. Як зазначив начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування “Захід” підполковник Андрій Рисюк, вшановуючи державний герб, ми демонструємо учнівській молоді, українському суспільству та всьому світу повагу до державної символіки України, до її незалежності, суверенітету та недоторканності.

В урочистих заходах взяли участь прапороносна група, почесна варта, 6-й військовий оркестр, військовослужбовці та позаштатні офіцери цивільно-військового співробітництва військових частин Рівненського гарнізону.

Спільні заходи військовослужбовців Збройних Сил України та Державної прикордонної служби відбулися і на півночі Рівненщини.

Поблизу контрольно-пропускного пункту “Прикладники“, що на Зарічненщині, військові, працівники ДП “Зарічненський лісгосп”, громадськість та місцева влада поклали квіти до пам’ятного знака українському Тризубу.

Його встановили 2019 року до Дня захисника України.  Це була спільна ініціатива ГО «Рівненська обласна ветеранська організація “ПОБРАТИМИ» та  Командувача військ оперативного командування “Захід”.

 

 

 

З нагоди Дня державного герба офіцери управління оперативного командування “Захід” і Рівненського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки спільно із військовослужбовцями ДПСУ, владою та громадськістю поклали квіти до пам’ятного знака.

Довідково. Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як малий герб України. Конкурс щодо створення Державного герба був оголошений 24 червня 1991 року. Жюрі розглянули понад 200 варіантів, серед яких 192 містили різні зображення тризуба. Перемогла робота історика-геральдиста Андрія Гречила та художника Івана Турецького, які зобразили тризуб у стилі князя Володимира, який об'єднав українські землі. Золотий тризуб на синьому фоні можна знайти на листівках УПА, гербі УНР та на одязі борців за незалежність України.

Інформація та фото надані позаштатною групою НП та ВП виховання учнівської молоді ОК "Захід"