04-09-2023

140 майбутніх медиків та фармацевтів отримали студентські квитки

Це першокурсники Луганського державного медичного університету. Торік релокований виш розпочав свою діяльність на Рівненщині. 

Це стало можливим завдяки підтримці влади області. Зокрема, Рівненська обласна рада надала закладу приміщення в обласних комунальних підприємствах галузі охорони здоров'я. Сьогодні кафедри та навчальні бази ЛДМУ працюють в шести лікарнях та диспансерах Рівненщини. 

З початком нового навчального року майбутніх медиків привітали керівники області - голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та перший заступник голови ОДА, депутат обласної ради Сергій Подолін. 

- Ви обрали непросту професію. І найвідповідальнішу. Сьогодні наші медики пліч-о-пліч з військовими на передовій, вони рятують життя цивільних в зонах бойових дій, рятують бійців і мирне населення в тилу, тим самим, працюючи на нашу перемогу. Тож використайте цей період з користю: вчіться, розвивайтеся, ставайте справжніми професіоналами, бо у ваших руках найцінніше - людське життя! - наголосив голова РОР Андрій Карауш. 

Сьогодні в Луганському державному медичному університеті навчається 1200 студентів. І не лише з України. Як зауважив ректор університету Сергій Смірнов, окрім 140 вступників з України, лави першокурсників незабаром поповнять й іноземні студенти.