21-12-2020

10 мільйонів з обласного бюджету просять на лікування хворих з нирковою недостатністю

Щоби забезпечити повноцінне функціонування центру гемодіалізу Рівненської обласної клінічної лікарні, її керівництво просить додатково передбачити в обласному бюджеті на 2021 рік 10 млн.грн.

Це питання сьогодні розглянули депутати обласної ради на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головуванням Юрія Білика. 

У той же час, як повідомив заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні Олександр Нестеренко, прогнозована потреба у фінансуванні на 2021 рік складає загалом 65 млн. грн.

«Беручи до уваги ситуацію на кінець 2020 року, додатково просимо передбачити в обласному бюджеті 10 млн. грн., для того, щоб дофінансувати пакет послуги «Амбулаторний гемодіаліз», в розрахунок якого не включено забезпечення діагностики та корекції супутньої патології у пацієнтів з термінальною нирковою недостатністю», - пояснив Олександр Нестеренко.

Розглянувши це звернення, голова комісії Юрій Білик рекомендував облдержадміністрації під час розробки проєкту бюджету на 2021 рік врахувати цю суму, що дасть можливість повністю забезпечити хворих на ниркову недостатність необхідним лікуванням.

Таку рекомендацію всі члени комісії підтримали одноголосно.