01-10-2024

1 жовтня відзначаємо свято Покрови та дякуємо Захисникам і Захисницям України

Голова РОР Андрій Карауш закликав вшанувати кожного і кожну, хто боронить рідну країну, а також тих, хто віддав за неї своє життя. 

"Ці ікони мають назви "Козацька Покрова", під омофором Богородиці зображені українські ієрархи, гетьмани і козаки. Варіації є дуже різні, усе це з фондів Національного художнього музею України. Саме на свято Покрови козаки проводили ради, на яких обирали нового гетьмана або членів старшини.

День захисників і захисниць України, День українського козацтва, річниця створення УПА – всі вони не просто так мають прив'язку до Покрови, бо заступництво Богородиці наші предки цінували дуже сильно. Раніше усі ці свята ми відзначали 14 жовтня, а з переходом на новоюліанський календар – 1 жовтня. 

Наш обов'язок сьогодні привітати усіх захисників і захисниць. Наш обов'язок – згадати тих, хто віддав за Україну найцінніше. І точно наш обов'язок робити все, щоб встановити нову дату – дату перемоги над рашизмом", - написав у своїх соцмережах голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.