01-09-2023

1 вересня без квітів, але з донатами

З благодійною ініціативою розпочав свій навчальний рік Обласний науковий ліцей в м. Рівне Рівненської обласної ради. Педагогічний колектив на чолі з директором ліцею Наталією Сосоюк звернулися з проханням до батьків та учнів не дарувати квітів на День знань, а долучитися до благодійного збору на підтримку Збройних Сил України.

- Попри те що клята війна, ми будемо навчатися, і ми проводимо сьогодні нашу зустріч. Адже це не просто лінійка – це зустріч нашої ліцеївської родини, - наголосила Наталія Сосюк.

Привітати колектив та учнів з початком нового навчального року завітав перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук та депутат обласної ради, голова батьківського комітету Катерина Самардак.

- Сьогодні мені дуже приємно бути на цьому святі. Тут зібралася еліта нашої Рівненської області. Адже, щоб навчатися в ліцеї, діти пройшли конкурс. Тут навчаються кращі з кращих учнів з усіх територіальних громад нашої області. В ліцеї працюють найкращі вчителі, які дають високі знання, а знання – це зброя. Для того, щоб ми були сильні ми повинні бути освіченими, у вас для цього є всі можливості. Вітаю з новим навчальним роком, бажаю успіхів і щоб ми всі разом перемогли!, - звернувся Микола Кучерук.

Цьогоріч в обласному ліцею освіту здобуватимуть 681 учень. Нагадаємо, за минулий рік в закладі було 43 призери олімпіад обласного значення, 91 призер Малої академії наук, 9 переможців Всеукраїнського рівня та 16 учнів, які склали НМТ на 200 балів.

- Пам’ятайте, ви маєте вдосконалюватися, розвиватися, придумувати нове! Адже розвиток держави – це у ваших руках, бо освічена нація – це озброєна нація, а озброєна нація – це непереможна нація! Гарного нам початку, миру та перемоги!, - додала директорка Обласного наукового ліцею.