24-04-2024

В обласній раді ініціюють нову регіональну програму "Зброя від Рівненщини – "Зроблено в Україні"

З пропозицією розробити такий документ обласна рада планує звернутися до Рівненської обласної військової адміністрації. Проєкт відповідного звернення депутати розглянуть на сесії 26 квітня.

Його підготували депутати шістьох фракцій: "Слуга Народу", "Батьківщина", "За майбутнє", "Свобода", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Сила і Честь".

У тексті, зокрема, йдеться:

"Зараз наші воїни особливо потребують додаткової зброї, щоб нищити ворога, який хоче загарбати Українську землю та знову поневолити наш народ.

Підтримка цивілізованого світу та згуртованість Українського народу дозволили нам вистояти на початку повномасштабної війни. Ми цінуємо кожну одиницю зброї, отриману нашою армією від партнерів, та усвідомлюємо, що внесок кожного волонтера, громадянина на підтримку армії є надважливим. Але розуміємо, що передумовою нашої оборони повинна стати зброя, виготовлена українськими підприємствами. Адже це – внесок у нашу економіку, що постраждала від війни, податки у державний бюджет, який несе основний тягар витрат на оборону. Ми вдячні за черговий внесок уряду Данії у наш захист, за виділення понад 28 млн доларів на закупівлю української зброї та техніки для ЗСУ безпосередньо в українських виробників.

Вважаємо, що наша область повинна додатково долучитись до підтримки виробників української зброї, а тому ініціюємо створення цільової програми "Зброя від Рівненщини – "Зроблено в Україні".

Пропонуємо до фінансування цієї програми активно долучатись територіальним громадам, місцевому бізнесу. Така програма дозволить нам об’єднати зусилля для придбання під керівництвом Міністерства оборони України такого необхідного нашим воїнам озброєння у наших українських виробників. 

Зброя, придбана у вітчизняних підприємств військово-промислового комплексу за рахунок програми "Зброя від Рівненщини – "Зроблено в Україні", стане нашим спільним значним внеском у майбутню перемогу".

Фото ілюстративне